Wat zijn de voordelen van Bodypump?

Wat zijn de voordelen van Bodypump?
Bodypump is een snelle, op halterstang met gewichten gebaseerde workout die speciaal is ontworpen om je te helpen slank, strakker en fit te worden. Het concept maakt gebruik van een combinatie van motiverende muziek, opzwepende instructeurs en wetenschappelijk bewezen bewegingen om je te helpen deze doelen snel te bereiken. Bodypump in combinatie met eigen gewichten en stang, is ideaal om thuis zelf aan de slag te gaan. 

Hoe werkt BODYPUMP?

BODYPUMP maakt gebruik van wat bekend staat als ‘The Rep Effect’. Dit effect helpt om droge, atletische spieren te ontwikkelen door lichte gewichten te tillen met veel herhalingen, in plaats van zware gewichten met minder herhalingen.

Wat zijn de voordelen van BODYPUMP?

BODYPUMP-workouts hebben tal van voordelen: of je nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen of sterker wilt worden; BODYPUMP kan je helpen je doelen te bereiken, en nog snel ook. Hieronder een lijst met de 10 belangrijkste voordelen:

1. Verhoogt de spiermassa
2. Verbrandt vet
3. Versterkt spierkracht
4. Zorgt voor meer tonen in lichaamsvorm
5. Verbetert de fysieke weerstand
6. Verbetert de algehele lichamelijke houding
7. Voorkomt rugpijn
8. Versterkt gewrichten
9. Verhoogt de botdichtheid (enigszins)
10. Verhoogt je energie

Wat heb ik nodig voor BODYPUMP?
Het belangrijkste is de halterstang met gewichten. Dit wordt ook wel een bodypump set genoemd. Bij Gym Masters verkopen we een bodypump set met een hoge afwerking in mat zwart. Qua gewichten voor aan de halterstang heb je doorgaans tussen 15 - 20kg genoeg. Daarnaast heb je ook een step nodig waarop je bepaalde bewegingen kunt uitvoeren. Je moet comfortabele sportkleding en goede sportschoenen dragen. Een handdoek en waterfles zijn ook een goed idee, omdat de sessies intens kunnen worden.

Hoe vaak moet ik BODYPUMP doen?

BODYPUMP is een erg intense workout die alle grote spiergroepen uitdaagt. Beperk je daarom tot maximaal twee of drie lessen per week, met minimaal één rustdag ertussen. Als je dit afwisselt met een paar keer per week een goede cardiotraining, zul je merken dat je lichaam heel snel gevormd en strakker wordt.

Moet ik veel kracht hebben voor BODYPUMP?

Als BODYPUMP helemaal nieuw voor je is, kun je beginnen met lichte gewichten - of zelfs alleen de barbell - en alleen de eerste vier of vijf tracks van de BODYPUMP workout voltooien in je eerste paar sessies. Dit zal je helpen eerst een goede basis neet te zetten. Vanuit daar kan je vervolgens beginnen met het verhogen van de gewichten.

Hoeveel moet ik tillen tijdens een BODYPUMP-sessie?

Het hele punt van deze trainingen is om in hoog tempo lichte gewichten op te tillen terwijl je veel herhalingen uitvoert, dus er is absoluut geen noodzaak om zware gewichten op te tillen tijdens een les. Het is belangrijk dat je vooruitgang blijft boeken, dus zodra een bepaald gewicht te makkelijk wordt moet je het verhogen. Let wel op dat de techniek niet mag lijden onder een te hoog gewicht aan de stang.

Ontdek de Gym Masters Bodypump set