De voordelen van halterschijven 50mm / bumper plates

De voordelen van halterschijven 50mm / bumper plates

Halterschijven en halterstangen zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken namelijk wat de toegevoegde waarde van deze materialen is. Heeft het dan ook zin om deze voor thuis aan te schaffen?  

Wanneer je graag gezond wilt zijn en er goed uit wilt zien, dan is sporten een van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen. En niet alleen door altijd maar de deur uit te moeten om aan een sportieve activiteit te beginnen. De halterschijven 50mm zijn bijvoorbeeld heel goed thuis op te bergen. Zo heb je altijd gewichten tot je beschikking om bijvoorbeeld aan gewichtheffen, crossfit of andere sportieve activiteiten te doen. 

Wat zijn halterschijven 50mm? 

Halterschijven 50mm hebben een opening die 50mm breed is. Hierdoor zijn ze geschikt voor de halterstang die eenzelfde diameter van 50mm kent. Dit noemen we ook wel de Olympische halterstang. Het is de diameter van de halterstang die men ook bij officiële wedstrijden gebruikt. Je weet dan automatisch al dat je met de juiste afmetingen van de materialen te maken hebt. Lees onze eerdere blog over het verschillen tussen 30MM en 50MM.

De halterschijven 50mm zijn dus ideaal te combineren met halterstangen van dezelfde afmetingen. Hierdoor sluit alles netjes op elkaar aan en werk je met veilige gewichten. De halterschijven 50mm zijn de meest populaire opties voor mensen die graag thuis aan de slag willen. Als iemand die de zaken graag serieus aanpakt, ben je daarom aan het juiste adres. Bekijk snel welke halterschijven met een opening van 50mm er momenteel beschikbaar zijn. 

Waarom Olympische halterschijven in huis halen? 

Dat meer en meer mensen halterschijven in huis halen, gebeurt natuurlijk niet zomaar. Er gaan een aantal redenen schuil achter deze ontwikkeling. Men krijgt steeds beter in de gaten dat er sprake is van een significante toegevoegde waarde. Dit is dan ook de reden dat we je hierbij graag informeren over de voordelen van halterschijven in huis halen. Het gaat daarbij om de volgende punten: 

#1: Snelle work-out mogelijk

Altijd maar naar de gym moeten om een work-out te doen, is niet op ieder moment even praktisch. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je even een halfuurtje de tijd hebt. Of wanneer je laat op de avond nog net de motivatie hebt om wat energieks te doen. Er is dan sprake van een bepaalde barrière om naar de gym te gaan. 

In een dergelijke situatie is het bijzonder praktisch om de halterschijven thuis tot je beschikking te hebben. Het is namelijk mogelijk om direct met de work-out te starten. Zodoende is er sprake van een forse tijdsbesparing. Aangezien je het toch thuis doet, hoef je je bij wijze van spreken niet eens om te kleden. 

50mm halterschijven gaan je zo helpen om je persoonlijke doelen te halen. Puur door ook op die momenten dat je net wat minder tijd hebt, toch even aan de slag te gaan. Kort maar krachtig. Dat is hoe dan ook mooi meegenomen. Al gaat het maar om één extra sessie per week. Op de lange termijn ga je hier de vruchten van plukken. 

#2: Altijd de juiste gewichten beschikbaar

Tegelijkertijd is er één bekende ergernis van de gym; je oefening die bezet is. Hierdoor moet je bijvoorbeeld je routine omgooien. Of je staat minutenlang te wachten tot je eindelijk aan de beurt bent. Dit is uiteraard vrij onpraktisch. Hoe fijn is het dan als je thuis gewoon professionele Olympische halterschijven tot je beschikking hebt? Het beste van het beste. En dan weet je nog eens voor de volle 100% zeker ook dat deze niet bezet is. 

Met een kleine investering in 50mm halterschijven ga je voor een serieus voordeel zorgen. Er gaat niets boven het gevoel van een altijd beschikbare, complete set aan halterschijven en halterstangen tot je beschikking hebben. Zeker niet wanneer je hier thuis een speciaal plekje voor maakt. Een plek waar je even helemaal alleen lekker aan de slag kunt om progressie te boeken. 

#3: Geen beschadiging ondergrond

Daarnaast is men nog weleens bezorgd over mogelijke beschadiging van de ondergrond. Dat het laten vallen van de halterschijven 50mm bijvoorbeeld krassen oplevert. Het is dan direct fijn om te weten dat we hiermee rekening houden. De Olympische halterschijven bestaan uit materiaal die dit juist tegengaan. 

Dit heeft alles te maken met het feit dat ze geschikt zijn voor crossfit. En bij crossfit komt het geregeld voor dat je in aanraking komt met de ondergrond. Hetzelfde geldt uiteraard voor Olympisch gewichtheffen. Men laat de gewichten dan echt op de grond vallen. Aan de hand van het juiste materiaal is de impact met de ondergrond te minimaliseren. Zodoende levert het geen beschadigingen op. Nog een extra reden dus dat deze halterschijven uitermate geschikt zijn voor thuisgebruik. 

Met welke 50mm halterschijven ben jij van plan om aan de slag te gaan? 

#4: Niet afhankelijk van openingstijden gym

Onafhankelijk zijn van de openingstijden van de gym; het is één van de belangrijkste voordelen van halterschijven in huis halen. 

Moet je geregeld heel vroeg op? Bijvoorbeeld voor je werk? Dan is de gym mogelijk nog helemaal niet open. Wanneer je dan thuis je eigen 50mm halterschijven hebt liggen, hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. 

Hetzelfde geldt voor de openingstijden van gyms op feestdagen. Het komt vaak genoeg voor dat ze dan helemaal niet open zijn. En dat terwijl je misschien juist wel wat tijd hebt om even in de ochtend langs te gaan. 

Tot slot heeft de recente coronacrisis het belang van eigen work-out spullen heel duidelijk gemaakt. Wanneer de gyms weer eens dicht moesten, was je al snel aangewezen op jezelf. De combinatie van je eigen halterschijven en halterstangen is de manier om hierop voorbereid te zijn. Of de gym nu wel of niet open is; jij weet dat je gewoon aan de slag kunt. 

#5: Hoge kwaliteit materiaal

De typische Olympische halterschijven met een opening van 50mm zijn gemaakt van hoogwaardig rubber. Dit is het ideale materiaal voor de toepassing van deze halterschijven. Enerzijds betekent dit dat ze dus geen beschadigingen aan de ondergrond opleveren. Anderzijds is het ook ideaal materiaal om de levensduur zolang mogelijk te maken. 

De hoge kwaliteit halterschijven gaan bij normaal gebruik bijzonder lang mee. Er is nauwelijks sprake van aantasting door externe materialen. Hierdoor is het dus een investering voor de lange termijn. Je gaat in lengte van jaren met veel plezier gebruik maken van deze schijven. 

#6: Je bespaart geld

Daarnaast is het belangrijk om nog even stil te staan bij de betaalbaarheid van de Olympische halterschijven. Zo is het überhaupt al prettig om te weten dat je het beste van het beste voor een goede prijs in huis haalt. 

Met één gerichte investering heb je permanent de mogelijkheid om thuis een work-out te doen. Ook al heb je een abonnement bij de gym of doe je een andere sport. Het is wel zo prettig om ook thuis altijd iets te kunnen doen. 

Bekijk snel ons assortiment om de prijzen van de verschillende halterschijven erbij te pakken. Je ziet al snel dat hier om betaalbare, hoge kwaliteit materialen gaat. Een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit is waar we uiteindelijk allemaal naar op zoek zijn. 

#7: Grote veelzijdigheid van halterschijven

Het fijne van Olympische halterschijven is tot slot dat ze bijzonder veelzijdig zijn. 

Zo is de opening dus perfect geschikt om ze aan een halterstang met een diameter van 50mm te hangen. Denk aan een barbell of een dumbell. Maar tegelijkertijd is het ook heel goed mogelijk om los met de halterschijven aan de slag te gaan. Er bestaan tal van oefeningen waarbij het vasthouden van slechts de schijf zelf al voldoende is. Er is dan geen sprake van een beweging waarbij je een halterstang nodig hebt. 

Met de juiste 50mm halterschijven kun je heel veel kanten op. Welke oefeningen heb jij al allemaal in gedachten? 

Ideeën voor oefeningen thuis met 50mm halterschijven

Zoals al even kort aangestipt, bestaan er heel veel oefeningen voor halterschijven. Om je hier een nog wat beter beeld van te geven, noemen we er graag een aantal voor je op. Je ziet dan direct dat de aanschaf van dit materiaal een heleboel deuren opent. In de basis is het gehele lichaam te trainen middels de gerichte aankoop van Olympische halterschijven. 

Uitvoerbare oefeningen met een halterstang en halterschijven zijn: 


En zo bestaan er nog veel meer oefeningen waar je geen apparaat voor nodig hebt, maar waarbij gewichten volstaan. Met de juiste set aan halterstangen en halterschijven heb je dan alle middelen in huis om ook stappen vooruit te maken. 

Nu Olympische halterschijven 50mm kopen

Ben je momenteel dus geïnteresseerd in Olympische halterschijven? En heb je daarbij de halterschijven 50mm op het oog? Dan is dit het moment om te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Ons uitgebreide, hoogwaardige assortiment biedt je alles wat je nodig hebt om thuis te trainen. Wij leveren met veel plezier alle materialen om mensen vooruit te helpen. Een simpele beslissing als de aanschaf van de juiste materialen heeft al grote positieve gevolgen. Al ga je er maar een paar keer per maand gebruik van maken; alles is mooi meegenomen. 

Echter ga je waarschijnlijk al snel zien dat je er veel vaker gebruik van maakt. Dit is althans de ervaring die de meeste van onze andere klanten hebben. 

Wacht niet langer dan nodig is en onderneem direct actie. Binnen de kortste keren ga je zelf al merken waar alle positieve geluiden van thuis trainen vandaan komen!