Het verschil tussen Hexagon dumbbells en ronde ijzeren dumbbells

Het verschil tussen Hexagon dumbbells en ronde ijzeren dumbbells

Wanneer je wilt beginnen met het trainen van jouw volledige lichaam, kom je al snel uit bij dumbbells. Dumbells zijn onmisbaar voor zowel thuis als in sportscholen. Er zijn dan ook verschillende dumbbells op de markt. Al deze dumbbells zijn verschillende qua materiaal, prijs, duurzaamheid, veelzijdigheid, opslag en veiligheid. Wij behandelen hier het verschil tussen Hexagon Dumbbells en ronde ijzeren dumbbels.

Wat zijn ronde ijzeren dumbbells en Hexagon dumbbells?

Ronde ijzeren dumbbells

De meest traditionele soort dumbbell is de gietijzeren halter. Met name twee soorten ijzeren dumbbells zie je op de markt, namelijk verstelbare en dumbbells met een vast gewicht. Ijzeren dumbbells zijn gemaakt van gehard metaal en anti-chip chroom.


Hexagon Dumbbells

Hexagon dumbbells zijn gecoate met rubber en samengesteld uit staal, metaal of ijzer. Ze zijn waterbestendig en ontworpen om uw vloeren te beschermen tegen schade en ook geluid wordt gereduceerd. Door hun rubberen coating gaan ze lang mee. Uiteraard is dit zeer persoonlijk, maar vaak vinden mensen de rubberen dumbbells er beter uitzien. Wanneer een hexagon dumbbell op de grond valt, zal het de vloer en dumbbell zelf beschermen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je rubber dumbbells gaan roesten.

Ontdek de Gym Masters zwarte hexa dumbbells

Verschil Hexagon dumbbells vs ijzeren dumbbells

Duurzaamheid van de dumbbells

Uiteraard zorgt het materiaal waar een dumbbell van is gemaakt, hoe lang een dumbbell meegaat en of die dumbbell een stootje kan hebben. Door de rubberen coating gaat de Hexa dumbbell een sportleven lang mee. Ook de hexa dumbbell moet je niet constant van grote hoogte laten vallen, maar kan toch wel een val hebben. Dit zal geen schade toebrengen aan de vloer of de dumbbell zelf. Daarnaast schrikken andere huisgenoten niet direct recht omhoog, want ook geluid wordt flink gereduceerd door de coating.


Grip (met zweethanden)

Zowel Hexagon dumbbells als ijzeren dumbbells zijn verkrijgbaar in verschillende handgrepen. De hexa dumbbell met gecoate grepen voorkomen uitglijden door zweet en ze helpen ook vermoeidheid te voorkomen. Voorgevormde grepen zijn ergonomischer en kegelvormig, waardoor de handen minder snel vermoeid raken. Daarnaast zorgt kan een contrast (ribbeltjes) op de grip zorgen voor meer stabiliteit (ook met zweet handen).

Prijs

De prijzen van dumbbells variëren per soort en uiteraard per merk. In de meeste gevallen krijg je waarvoor je betaalt. Vroeger waren ijzeren dumbbells nog goedkoper, maar tegenwoordig zie je dat Hexa dumbbells ook zeer voordelig aan jouw home gym is toe te voegen. Belangrijk hier is om te kijken naar watvoor Dumbbells je koopt. Buiten ijzeren en rubber coated dumbbells, zijn er namelijk ook zand en cement gevulde dumbbells. Qua prijs voordelig, maar wanneer je deze laat vallen is de kans op lekkages van de dumbbell groot.

Stabiliteit

Het belangrijkste van de hexa dumbbell is...... het hexagon figuur. Deze vijfhoeken zorgen ervoor dat de dumbbell niet gaat rollen. Veilig, maar dit biedt ook variatie in jouw work out. Push ups & burpees kunnen uitgevoerd worden op de hexa dumbbell, maar ook oefeningen met vele herhaling (bijvoorbeeld snatches, deadlift in een work out). Daarnaast kunnen de hexa dumbbells een enkele keren laten vallen en zullen ze niet wegrollen.