Barbell kopen: Een Olympische halterstang voor thuis

Barbell kopen: Een Olympische halterstang voor thuis

Een barbell kopen is dé manier om een Olympische halterstang in huis te halen. Maar waarom is dit zo’n goed idee? En met wat voor materiaal hebben we nu eigenlijk te maken? Stuk voor stuk vragen die we graag zo duidelijk mogelijk voor je beantwoorden. Zo heb je binnen de kortste keren door waarom het zo’n goed idee is om ook zelf een barbell voor thuis te kopen. Wist je bijvoorbeeld dat er talloze variaties aan oefeningen bestaan met deze halterstang? 

Wat is een Olympische halterstang?

Om te beginnen is het wel zo handig om even de definitie van een Olympische halterstang erbij te pakken. Want wat is nu het verschil tussen een ‘normale’ halterstang en de Olympische variant? 

De naam Olympische halterstang staat voor de halterstangen die een diameter hebben van 50mm. Dat wil zeggen dat ze een schijfopname van 50mm hebben. De 50mm halterschijven passen perfect om deze halterstangen heen. Dit geldt uiteraard niet voor de ‘normale’ halterschijven die een opening van 30mm kennen. Deze zijn dan weer alleen geschikt voor de ‘normale’ halterstangen met een schijfopname van 30mm. 

Op de Olympische Spelen moeten de gewichtheffers altijd aan de slag met de Olympische halterstangen. Deze zijn namelijk dik genoeg om het zeer hoge gewicht van de schijven aan te kunnen. Het is uiteraard geen verrassing dat Olympische atleten de grenzen opzoeken wat het totale gewicht van de schijven betreft. 

Wil je dus het beste van het beste materiaal in huis halen om zelf thuis oefeningen te doen? Dan is de Olympische halterstang hier bij uitstek voor geschikt. Een krachtige halterstang met een correct formaat diameter voor de bijpassende halterschijven. 

De voordelen van een barbell kopen

Een barbell kopen doet men over het algemeen niet zomaar. Mensen zijn in toenemende mate overtuigd van de voordelen die de Olympische halterstang te bieden heeft. Graag staan we hier even bij stil door de verschillende voordelen één voor één langs te lopen. Je krijgt dan een beter beeld van wat je van dit materiaal mag verwachten. Zo gaat het bijvoorbeeld om de volgende punten: 

#1: Snelle work-out optie

Ben je een redelijk druk persoon? Is het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om tijd te vinden voor een relatief lange work-out? Dan ben je als geen ander gebaat bij een Olympische halterstang voor thuis. Met een barbell kopen, investeer je dan in een snelle work-out optie. Zo ga je bijvoorbeeld heel gemakkelijk voor een minuutje of 15-30 aan de slag met jouw eigen materialen. 

Een snelle work-out optie verlaagt bovendien de barrière enorm om überhaupt iets te doen. In een scenario waar je te weinig tijd hebt om naar de gym te gaan, gebeurt er vaak niks. Heb je echter een Olympische halterstang klaar liggen, dan is de situatie ineens een heel stuk praktischer. 

Zo zijn er talloze situaties te bedenken waarin de onmiddellijke beschikbaarheid van work-out materiaal een uitkomst biedt. Hoe vaak denk jij hier in de week gebruik van te gaan maken? 

#2: Niet wachten op anderen

Een bekende ergernis van een work-out in de gym is dat je geregeld moet wachten op anderen. Zeker wanneer er niets anders op zit dan om op de drukste momenten naar de gym te gaan. Hierdoor verspil je niet alleen veel tijd, maar ben je ook niet helemaal op je gemak. 

Een barbell kopen voor thuis brengt hier gegarandeerd verandering in. Of je nu aan crossfit doet, pure krachttraining wilt doen of specifiek aan een bepaald lichaamsdeel wilt werken. Je hoeft nooit te wachten op anderen. Je hebt de Olympische halterstang helemaal voor jezelf. Dit alleen al is een bijzonder prettige gedachte. Nog een extra reden om volledig gemotiveerd je persoonlijke doelen te bereiken. 

Ben je iemand die niet graag wacht op anderen? En hecht je veel waarde aan de beschikbare tijd die je op een dag hebt? Maximaliseer deze dan en neem een kijkje in ons assortiment. Welke Olympische halterstang heb jij op het oog? 

#3: Talloze oefeningsopties

Misschien nog wel het grootste voordeel van een barbell kopen, is de talloze oefeningsopties die hierbij komen kijken. Er is zoveel mogelijk met één Olympische halterstang. Wanneer je hier niet direct van op de hoogte bent, is dit een serieuze positieve verrassing. 

Er bestaat vaak de misconceptie dat je voor een full-body work-out heel veel apparaten nodig hebt. De apparaten die je in de gemiddelde gym tegenkomt. In de praktijk blijkt dit echter helemaal niet het geval te zijn. Je ziet juist heel vaak dat deze apparaten na te bootsen zijn één stang en wat gewichten. Het gaat namelijk puur om de uiteindelijke, specifieke beweging die je maakt. 

Iets verderop in dit artikel geven we een aantal specifieke voorbeelden van oefeningen die je eenvoudig thuis doet met een Olympische halterstang. Je beseft je dan al snel dat er eigenlijk helemaal niet veel materialen nodig zijn om een volledige work-out samen te stellen. Met de combinatie van een barbell, halterschijven en je eigen lichaamsgewicht kom je al een heel eind. 

#4: Topkwaliteit materiaal

Bij de aanschaf van een halterstang is het uiteraard erg belangrijk dat het om topkwaliteit materiaal gaat. Het is uiteindelijk namelijk een investering voor de langere termijn. Het is niet de bedoeling dat je om de zoveel tijd weer een nieuwe barbell moet kopen. 

Bovendien hechten we bijzonder veel waarde aan veiligheid. Vandaar dat al onze halterstangen uitvoerig zijn getest. Zo voldoen aan alle voorwaarden om te voldoen aan alle verwachtingen. Wij zijn van mening dat je met één gerichte aankoop voor een hele lange tijd beschikking hebt over de juiste materialen. 

#5: Hoge belastbaarheid

Een belangrijk onderdeel van de hoge kwaliteit van een halterstang is de belastbaarheid ervan. Zoals gezegd hebben we het hier over een Olympische halterstang. Deze moet daarom automatisch een bijzonder hoge belastbaarheid kennen. De gewichten die Olympiërs aan dergelijke stangen hangen, lopen in sommige gevallen op tot rond de 1000kg. 

De hoge belastbaarheid heeft de hoge kwaliteit barbell te danken aan de elasticiteit van de metalen stang. Een goede barbell is namelijk in staat om de ‘elastische energie’ op te slaan. Wanneer het deze eigenschap niet zou hebben, bestaat er het gevaar dat de stang als het ware afbreekt. Een barbell moet in staat zijn om het gewicht zo goed mogelijk over de gehele stang te verdelen. 

Bij deze Olympische halterstangen die wij aanbieden, is dit als geen ander op orde. Uitgebreide testprocedures wijzen uit dat ze in staat zijn om een zeer hoog gewicht te dragen. Een gewicht waar de gemiddelde persoon niet eens bij in de buurt komt. 

 

#6: Scherpe prijs

Tot slot kijken wij als aanbieder van de Olympische halterstangen en halterschijven naar manieren om dit op een betaalbare manier aan te bieden. Uiteraard zonder in te leveren op de kwaliteit van het materiaal zelf. 

Om dit voor elkaar te krijgen, optimaliseren we de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dat wil zeggen dat onze barbells van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn, voor een zo laag mogelijke prijs. Deze scherpe prijzen maken het voor iedereen een interessante investering. 

Hoe vaker je de halterstang(en) thuis gebruikt, hoe meer je er aan gaat hebben. Vandaar dat het slim is om direct op zoek te gaan naar work-out mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al bepaalde oefeningen in gedachten die je thuis gaat uitvoeren? Of heb je behoefte aan nog wat nieuwe, frisse ideeën? 

Thuisoefeningen met de Olympische halterstang

Als ervaringsdeskundige op dit gebied weten we als geen ander wat er met een barbell kopen allemaal mogelijk is. De Olympische halterstang is tegenwoordig op steeds meer thuislocaties terug te vinden. Logisch ook, wanneer je het lijstje met alle potentiële oefeningen erbij pakt. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan opties als: 

Het gaat hier om een selectie van populaire oefeningen die thuis mogelijk zijn. Dat wil echter niet zeggen dat dit meteen al je opties zijn. Er bestaan nog tal van extra oefeningen en variaties op de hierboven genoemde mogelijkheden. De aanschaf van een Olympische halterstang opent op deze manier een hoop verschillende deuren. Zeker wanneer je dit combineert met een ruime selectie aan bijbehorende halterschijven. 

Nu een barbell kopen

Zit je er op dit moment dus aan te denken om een barbell te kopen? Wil je bijvoorbeeld het maximale uit je beschikbare tijd en motivatie halen? Dan is dit een uitstekend moment om over te gaan tot actie. 

Bij een barbell kopen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Let bijvoorbeeld op: 

  • Maximale belastbaarheid: Zoals eerder reeds aangegeven, heeft de Olympische halterstang een hoge belastbaarheid. Zodoende is het voor de meeste mensen iet nodig om hier rekening mee te houden. Maar er bestaan situaties waarin dit wel het geval is. Ben je bijvoorbeeld een professional die traint voor gewichtheffen? Let dan altijd goed op de maximale belastbaarheid van de barbell. Zo weet je zeker dat je de juiste materialen in huis haalt.
     
  • Combinatie met geschikte halterschijven: Daarnaast gaat het hier dus om een 50mm halterstang. Deze is niet geschikt voor gebruik met 30mm halterschijven. Let er daarom op dat je deze materialen op de juiste manier met elkaar combineert. Het is natuurlijk erg zonde als je je op deze manier extra werk op de hals haalt.
     
  • Beschikbare ruimte voor oefeningen: Zorg er verder voor dat je een goede plek uitkiest om thuis om de Olympische halterstang aan de slag te gaan. Bekijk goed wat de afmetingen zijn. Zo krijg je direct een indicatie van een beschikbare locatie om met deze materialen aan de slag te gaan. Het opbergen van de barbell en de bijbehorende schijven gaat relatief makkelijk. Ze nemen namelijk weinig ruimte in beslag.
     
  • Werken aan vaste routine: Tot slot is het zinvol om aan een vaste routine te werken. Een barbell kopen heeft pas echt zin wanneer je hier geregeld gebruik van maakt. Probeer daarom per week een aantal momenten uit te kiezen om te trainen. Gezien de eerder genoemde specifieke voordelen van deze werkwijze is de kans groot dat je je planning ook volgt. 
Wacht niet langer dan nodig is en pak direct ons beschikbare assortiment erbij. Haal alle benodigde materialen in huis om jouw work-outs naar een hoger niveau te tillen! Bij Gym Masters kan dit al heel voordelig, bekijk de Gym master Barbell hier.